Jezik:

Projektiranje, prodaja, izvedba in vzdrževanje vodovodnih, kanalizacijskih in merilno – regulacijskih sistemov s 24-urno tehnično podporo.

 
 
 
 
 
 

Zakaj je trda voda problematična?

Vsa voda je po izvoru padavinska mehka voda. Deževnica med pronicanjem skozi vrhnje kamninske plasti raztaplja mineralne soli, kot sta kalcij in magnezij.

V Sloveniji vsa voda iz vodovoda ali vodnjakov vsebuje te mineralne soli. Tako vodo imenujemo trda voda, ker v vodovodni napeljavi in napravah povzroča nastanek trdnih oblog vodnega kamna.

Pri uporabi trde vode se učinkovitost grelnih naprav zmanjša, ker obloge vodnega kamna prekrijejo grelne elemente v vodnih grelnikih, pralnih strojih in toplotnih izmenjevalnikih. Sistemi zato porabljajo več energije, stroški njihovega vzdrževanja se povečujejo, življenjska doba pa skrajšuje. Obloge vodnega kamna se vidijo v obliki madežev, ki se pojavijo na pipah, ploščicah v kuhinji, kopalnici in na steklih. Če imate bolj občutljivo kožo, vas po prhanju neprijetno ščemi. Za osebno higieno porabite več mila in gela za prhanje, za čiščenje pa več detergentov, saj se zaradi trde vode manj penijo.

Rešitev za odpravo trde vode je montaža naprave za mehčanje vode. Ta v gospodinjstvu ščiti vodne pipe in sisteme za ogrevanje vode pred oblogami vodnega kamna, zaradi katerih se zmanjša pretok vode in poveča poraba energije. Ščiti naprave in sisteme ter odpravlja potrebo po dragem vzdrževanju in popravilih. Mrežice na vodovodnih pipah ne bodo več obložene, zato bo vodni curek enakomeren. Z uporabo naprave za mehčanje vode boste potrebovali veliko manj sredstev za čiščenje in umivanje. Če boste uporabljali mehko vodo, bosta kava in čaj boljšega okusa, kuhinja, kopalnica in ploščice pa bodo brez oblog vodnega kamna. Pri likanju boste prihranili čas, saj oblačila iz pralnega stroja ne bodo več tako zmečkana. Po pranju avtomobila z mehko vodo bodo lakirane površine sijoče in brez madežev.

Za pitno vodo priporočamo nastavitev izstopne trdote vode med 6 do 8 °dH. Tako bo v pitni vodi ostala optimalna količina kalcija in magnezija.

Namestitev naprave za mehčanje vode bo vaše gospodinjstvo dolgoročno zaščitila pred težavami, ki jih prinaša uporaba trde vode.

Preverite, kako deluje naprava za mehčanje vode.

 
 
 
Če vas zanima več, nas kontaktirajte na tel. 01 759 08 00 ali preko spletnega obrazca.
 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.