Hišne mehčalne naprave

Pitna voda iz javnih vodovodnih sistemov je večinoma srednje trda do trda. Ker trda voda vsebuje raztopljene kalcijeve in magnezijeve ione, se v gospodinjstvih pogosto pojavlja vodni kamen. Nalaga se v ceveh, parnih kotlih, bobnih pralnih s...
Preberi več Stopi v stik
Kaj je trdota vode?

Kaj je trdota vode?

Zakaj je trda voda problematična?

Zakaj je trda voda problematična?

Kako deluje naprava za mehčanje vode?

Kako deluje naprava za mehčanje vode?

Princip kemijskega delovanja naprave za mehčanje vode

Princip kemijskega delovanja naprave za mehčanje vode

Ponudba mehčalnih naprav

Ponudba mehčalnih naprav

Registracija naprave

Registracija naprave

Potrebujete pomoč pri iskanju izdelkov?

Poiščite prave izdelke ali platforme za svoj projekt in sestavite rešitev, ki jo bo mogoče izpeljati v realnem času.

PDF icon Preberi več
Potrebujete pomoč pri iskanju izdelkov?

Pitna voda iz javnih vodovodnih sistemov je večinoma srednje trda do trda. Ker trda voda vsebuje raztopljene kalcijeve in magnezijeve ione, se v gospodinjstvih pogosto pojavlja vodni kamen. Nalaga se v ceveh, parnih kotlih, bobnih pralnih strojev, straniščnih kotličkih, pa tudi različnih napravah, kot so grelniki vode. Proces nalaganja vodnega kamna se s segrevanjem vode še pospešuje.

Za učinkovito zaščito vodovodne napeljave, opreme in naprav pred poškodbami, ki jih povzroča trda voda, so prava rešitev hišne mehčalne naprave. Te z ionsko izmenjavo učinkovito mehčajo vodo.

Pri izbiri mehčalne naprave je potrebna posebna pozornost, saj le-ta vpliva na njeno pravilno in brezhibno delovanje. Izbira naprave je odvisna od različnih dejavnikov in sicer od trdote vstopne vode (°dH), dnevne porabe vode (m3), števila oseb v bivanjski enoti, števila vodnih porabnikov (armature, tuši, sanitarije,...) v bivanjski enoti, prostorske umestitve in ne nazadnje od želje uporabnika. Pravilna izbira je pogoj za brezhibno in dolgoletno delovanje mehčalne naprave.

Ko izberemo ustrezno mehčalno napravo, je naslednji pomemben korak strokovna vgradnja in nastavitev parametrov delovanja naprave. V podjetju CMC GROUP vam nudimo celotno izvedbo, vključno z montažo in zagonom, na voljo pa smo vam tudi za nasvete in strokovno svetovanje.

Z nakupom mehčalne naprave podjetja CMC GROUP si boste zagotovili proizvajalčevo garancijo za obdobje 1 leta od dneva njenega zagona. Z registracijo svoje nove mehčalne naprave boste pridobili podaljšano, 3-letno garancijo

Preberite več

VEČ IZDELKOV

Kanalizacija in odvodnjavanje

Kanalizacija in odvodnjavanje

Projektiranje, prodaja, izvedba in vzdrževanje vodovodnih, kanalizacijskih in merilno – regulacijskih sistemov s 24-urno tehnično podporo.

Preberi več
Kanalizacija in odvodnjavanje

Stopi v stik

CMC GROUP d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Zapri
Nazaj na vrh