Victaulic cevni sistemi

Sistem Victaulic je inovativna, univerzalna in celovita rešitev za spajanje ožlebljenih cevi s spojkami in fitingi že pripravljenimi za montažo. Omogoča tako ekonomsko kot časovno varčevanje, je uporabniško zelo prijazen, hiter ter enost...
Preberi več Stopi v stik

Potrebujete pomoč pri iskanju izdelkov?

Poiščite prave izdelke ali platforme za svoj projekt in sestavite rešitev, ki jo bo mogoče izpeljati v realnem času.

PDF icon Preberi več
Potrebujete pomoč pri iskanju izdelkov?

Sistem Victaulic je inovativna, univerzalna in celovita rešitev za spajanje ožlebljenih cevi s spojkami in fitingi že pripravljenimi za montažo.

Omogoča tako ekonomsko kot časovno varčevanje, je uporabniško zelo prijazen, hiter ter enostaven sistem, ki ne zahteva posebnih montažnih orodij razen ročice in natičnega ključa.

Victaulic je četrta metoda pri spajanju cevi za varjenjem, prirobničnimi in navojnim spajanjem. Uporablja se od leta 1925 na cevovodih, v poslovnih stavbah, ladjedelnicah, vojski, rudnikih, industriji in različnih aplikacijah povsod po svetu. Tlačni razredi so lahko mnogo višji kot pri prirobnicah, teža in dimenzije spojk pa sta v razredu med eno tretjino do ene polovice glede na primerljive prirobnice. Število sestavnih delov je drastično znižano.

Victaulic je idealen za uporabo v sistemih za požarno varnost, vodovodih, vodoinstalaterstvu, sanitarni tehniki, HVAC sistemih, sistemih s komprimiranim zrakom, mazalnih sistemih, industrijskih linijah, umetnem zasneževanju, tretmaju vode, rafinerijah, elektrarnah.

Spojke so sestavljene iz dvodelnega ohišja, dveh vijakov (do 24" ali DN600) in tesnila. Tesnilo je oblikovano tako, da ima v notranjosti komoro, ki jo medij sam potiska h koncem cevi. To pomeni, da s povečanjem tlaka narašča tudi učinek tesnenja. Ta lastnost zagotavlja visoke tlačne razrede z visokimi varnostnimi faktorji. Ponudimo lahko tudi tesnila primerna za vakuum.

Za konec, celovita, zanesljiva in enostavna metoda za sestavljanje cevi iz ogljikovega in nerjavečega jekla, bakra, aluminija ter ostalih materialov od premera ¾" do 72", omogoča znižanje uporabe delovne sile za vsaj 50% in drastično zniža število vprašanj montaže in predhodne priprave, vključno z vsemi povezanimi stroški.

Prednosti v primerjavi z varjenjem:

  • 5x hitrejša izvedba spoja, ki se povečuje z večanjem premera in debeline stene cevi,
  • kasnejša možnost razstavitve zveze (montaža/demontaža, modifikacije sistema, pregledovanje sistema,...)
  • ni potrebna kontrola varov (slikanje, rentgen, ultra zvok).
  • Ni nevarnosti povzročitve požara/ognja kot pri varjenje
  • Ni izločanja nevarnih plinov
  • Togi ali fleksibilni spoj

VEČ IZDELKOV

Kanalizacija in odvodnjavanje

Kanalizacija in odvodnjavanje

Projektiranje, prodaja, izvedba in vzdrževanje vodovodnih, kanalizacijskih in merilno – regulacijskih sistemov s 24-urno tehnično podporo.

Preberi več
Kanalizacija in odvodnjavanje

Stopi v stik

CMC GROUP d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Zapri
Nazaj na vrh