Ukinitev proizvodnje cevi DN 70 za območje Standard in Plus

Ukinitev proizvodnje cevi DN 70 za območje Standard in Plus
Podjetje SAINT-GOBAIN PAM že vrsto let dobavlja cevi DN 70, od 1. januarja 2022 pa bodo proizvodnjo cevi in fitingov DN 70 ustavili.

Od uvedbe evropskega standarda EN 12056 pred približno 20 leti so bile na tržišču uvedene nove dimenzije odtočnih cevi. Izkazalo se je, da se priključki zaradi varčevanja z vodo v straniščih lahko povezujejo s cevmi manjših dimenzij kot je DN 100. Že takrat je podjetje SAINT-GOBAIN PAM Soil & Drain na trgu predstavilo novo dimenzijo cevi DN 75. Na odvodno cev DN 75 je lahko priključenih do 5 kopalnic, vključno z WC -ji. Ob tem se je zastavilo tudi vprašanje o nujnosti obstoja cevi DN 70.

Podjetje SAINT-GOBAIN PAM že vrsto let dobavlja cevi DN 70, od 1. januarja 2022 pa bodo proizvodnjo cevi in fitingov DN 70 ustavili. V primeru, da boste potrebovali večjo količino teh cevi in fazonskih kosov, vas prosimo, da nas kontaktirate in si pravočasno zagotovite potrebne količine.

PRI OBNOVITVENIH PROJEKTIH JE PRIKLJUČITEV DN 70 NA DN 75 ENOSTAVNA!

Kadar je pri obnovah potrebno cevi iz litega železa PAM DN 70 ali fazonske kose priključiti na cevi DN 75 uporabite stopničast obroč skupaj s spojko PAM RAPID DN 75.

Shematski prikaz

A - Cev iz litega železa PAM ali fazonski kos DN 70
B - Stopničast obroč 
C - Spojka PAM RAPID DN 75
D - Cev iz litega železa PAM ali fazonski kos DN 75

Ukinitev proizvodnje cevi DN 70 za območje Standard in Plus
Spojke PAM RAPID bodo nadomestile PAM CV-CE
Nazaj na seznam
Ponosni sponzor
Nazaj na vrh