Jezik:

Projektiranje, prodaja, izvedba in vzdrževanje vodovodnih, kanalizacijskih in merilno – regulacijskih sistemov s 24-urno tehnično podporo.

 
 
 
 
 
 

Filtracija

Proces filtracije v osnovi predstavlja prehod kapljevine - vode, ki vsebuje določene fizikalne nečistoče, skozi zrnat sloj filtrnega medija ali filtrne mrežice ob relativno majhnih hitrostih pretoka, pri čemer se delci nečistoč zadržijo na filtrnem mediju ali mrežici.

Peščeni filtri se običajno uporabljajo za ločevanje majhnih količin (<10 ppm) finih trdnih delcev ( <100 μm) od tekoče vodne faze. Pogosto je za potrebna predhodna obdelava vode (koagulacija, flokulacija, sedimentacija).
Dobro vzdrževani peščeni filtri lahko znižajo motnost do 90% ter odstranijo 80-90% bakterij, ne virusov. 

Ultrafiltracija (UF) je postopek odstranjevanja suspendiranih trdnih snovi pri prehodu vode skozi polprepustne membrane. Odstrani lahko delce ranga velikosti 0.001 – 0.1 μm.  UF postopek zagotavlja 100% znižanje motnosti in zadrževanje bakterij in virusov. Postopek ni primeren za kemijsko onesnažene vode.
Osnovne prednosti UF:
 • popolno odstranjevanje suspendiranih trdnih delcev (motnost)
 • delno odstranjevanje raztopljenih organskih snovi, odvisno od molekulske mase
 • učinkovito odstrani bakterije in viruse
  -log 6 za bakterije
  -log 4 za viruse
 • SDI koloidni indeks < 2
 • zaščita opreme na sekundarni strani (sistemi RO)
 • dobra kvaliteta izstopne vode ne glede na spremembe kvalitete surove
 • združitev več konvencionalnih postopkov v enem
Reverzna osmoza (RO)
Osmoza je proces, na katerem bazirajo skoraj vsi naravni metabolični procesi. Če sta dve raztopini z različnima koncentracijama ločeni v sistemu s posebno polprepustno membrano, bo raztopina z večjo koncentracijo zmeraj težila k izenačitvi koncentracije (lastni razredčitvi). Ta proces (osmoza) se nadaljuje, dokler ne pride do osmotskega ravnotežja.
Pri procesu reverzne osmoze je smer osmotskega toka obrnjena. Da bi to lahko dosegli, je treba komoro s koncentrirano raztopino tlačno obremeniti. Ta tlak mora biti veliko višji od osmotskega tlaka, ki se ustvari zaradi naravnega uravnoteženja različnih koncentracij.
V sistemih za čiščenje vode, ki delujejo na principu RO, se uporabljajo sintetične membrane. Te membrane so prepustne za vodne molekule. Delce materialov, raztopljenih v vodi, membrane zadržijo. Visok tlak prisili bolj koncentrirano raztopino (npr. pitno vodo ali procesno vodo) da teče skozi te membrane. Rezultat tega je ločitev te raztopine na delni pretok z vodo, kjer se nahajajo zadržani delci (koncentrat).
   
Amiad filtrni sistemi
Podjetje Amiad razvija in dobavlja »po meri« zasnovane filtrne sistem za zahtevne industrijske, komunalne in namakalne sisteme. Posebni segment predstavljajo samočistilni filtri, ki poleg učinkovitega zadrževanja delcev, omogočajo avtonomno delovanje in neprekinjeno dobavo vode.

Odlikujejo jih:
 • avtomatsko čiščenje, ko padec tlaka preko filtrirne površine doseže prednastavljeno vrednost
 • neprekinjena dobava vode, kjer se filter očisti v nekaj sekundah brez prekinitve pretoka na pritočni strani;
 • modularna struktura z različnimi dimenzijami z možnostjo enojne ali zaporedne uporabe;
 • fleksibilnost kontrolnih opcij s hidravlično ali elektronsko vodenimi enotami;
 • izpiranje glede na razliko tlakov in/ali časovno nastavitev;
 • široka izbira različnih stopenj filtracije, od 3500 do 3 mikrone.
 
 
 
 
Če vas zanima več, nas kontaktirajte na tel. 01 759 08 00 ali preko spletnega obrazca.
 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.