Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Obnova hidrantnega omrežja predora Karavanke

Obnova hidrantnega omrežja predora Karavanke

16.09.2011

V začetku avgusta 2011 smo v CMC Ekocon d.o.o. kot vodilni partner v skupnem nastopu s podjetjem Komunalne gradnje Grosuplje d.o.o., začeli obnovo hidrantnega omrežja izven in v predoru Karavanke. Izvedba del je bila pridobljena na osnovi izbora javnega naročila investitorja Dars d.d.. Naše podjetje je v sklopu strojno-instalacijskih del izvedlo vsa strojna in ostala instalacijska dela za posodobitev in nadgradnjo sistema napajanja hidrantnega omrežja predora Karavanke izgrajenega leta 1991.

Dela zunaj predora so obsegala rekonstrukcijo vodohrama Presušnik, izgradnjo novega zajema izcednih vod, novo črpališče izcednih vod in nov priključni jašek. V tem sklopu je bila vgrajena vsa potrebna oprema črpališča, novega tlačnega hidrantnega voda in priključnega jaška: črpalke, merilnik pretoka, varnostno-regulacijske armature, zunanji hidranti, plovni ventili ter vsi potrebni fazonski elementi, armature in cevovodi iz nodularne litine. Ves sistem je na novo povezan v nadzorni sistem operaterja AC baze Hrušica preko komunikacijskega protokola za upravljanje in nadzor delovanja.
Dela znotraj tunela so vključevala obnovo in nadgradnjo opreme hidrantnih niš v predoru. Zamenjale so se vse armature (zasuni, fazoni, tunelski hidranti) v hidrantnih nišah. Vsaka lokacije se je tudi nadgradila z regulacijo tlaka. Za povečanje požarne varnosti je po projektu izvedena dodatna vgradnja novih tunelskih hidrantnih naprav na gasilsko peno v vseh odstavnih nišah. Obnovljen je bil tudi del ogrevanja napajalnega cevovoda na vstopnem delu portala.

Večino opreme za obnovo je naše podjetje dobavilo in vgradilo preko svojih dolgoletnih partnerjev/dobaviteljev opreme, s katerimi uspešno sodelujemo že preko 20 let. Del opreme pa je zaradi specifičnosti zahtev izvedel z dobavitelji, s katerimi si lahko nadejamo sodelovanja še na prihodnjih podobnih projektih vodovodnih sistemov.

 
 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.