Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

PORTONOVI – luksuzna turistična destinacija

PORTONOVI – luksuzna turistična destinacija

27.06.2019

Portonovi ima odličen položaj med gorami in morjem, s čudovitim razgledom na nedotaknjeno jadransko obalo. Ko bo v celoti zaključeno, bo letovišče Portonovi vključevalo sodobno opremljeno marino, ki bo obiskovalcem na voljo vse leto, prvi evropski resort One & Only, luksuzne nastanitve ter zdraviliški in wellness center. Obiskovalci se bodo lahko prepustili sončnim žarkom na največji peščeni plaži v regiji, na voljo pa bodo tudi številne trgovine, kavarne in restavracije.

Del tega obsežnega projekta je tudi CMC GROUP d.o.o., hčerinsko podjetje iz Herceg Novega, ki je izvedlo elektro in strojna dela.

Elektro dela so vključevala razvod električnih napajalnih kablov za oskrbo servisnih omaric za privez čolnov in ladij na plavajoče priveze in pomole, postavitev in vgradnjo servisnih omaric, razvod napajalnih kablov za zunanjo razsvetljavo ter vgradnjo notranjih instalacij za spremljajoče objekte marine. Namestili in priključili smo večje število razdelilnih omaric sistema Prisma, ki jih proizvaja Schneider Electric, za napajanje spremljevalnih objektov marine, zunanje razsvetljave, tehnične opreme podtlačne kanalizacije in HVAC opreme. Za sistem oskrbe z gorivom smo razpeljali električne napajalne in signalne kable.

Strojna dela so obsegala vzpostavitev sistema notranjega vodovoda in kanalizacije, kjer smo uporabili cevovode in fazonske kose Geberit Mepla Ø20 - Ø63 mm v skupni dolžini 1.450 m ter cevovode in fazonske kose gravitacijskega kanalizacijskega sistema Rehau Raupiano Plus Ø50 - Ø200 mm v skupni dolžini 380 m. Uredili smo sistem zunanje oskrbe z vodo, hidrantsko omrežje in sistem namakanja v marini Portonovi. Za sistem podtlačne kanalizacije smo namestili dve podtlačni postaji s kapaciteto 360 m3/h, podtlačne zbiralne jaške za črpanje odplak iz velikih ladij, sistem za črpanje kalužnih vod iz ladij in vgradili zbiralne komore za podtlačno kanalizacijo. V sklopu strojnih del smo namestili sistem HVAC za pomožne objekte v marini in uredili sistem za pretakanje goriva.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.