Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Pokrovi KASI v ZOO Ljubljana

Pokrovi KASI v ZOO Ljubljana

03.06.2019

Živalski vrt Ljubljana je bil ustanovljen leta 1949. Prve kletke so bile nameščene v središču Ljubljane, leta 1951 pa se je preselil na današnje območje - jugozahodni del Rožnika. Če so v tem času prikazovali živali v cirkuških manažerijah in jih razstavljali v kletkah, pa živalski vrtovi danes omogočajo živalim bivanje v kar se da naravnem okolju. Velik poudarek je na ekologiji in soodvisnosti med neživo in živo naravo ter prikazu odnosov znotraj vrst.

Živalski vrt Ljubljana je bil v zadnjih desetletjih deležen številnih prenov in posodobitev. Mnogim živalim so popravili bivališča, uredili poti in ograje, postavili nove informativne table, posodobili otroška igrišča. Obnova je obsegala tudi tista dela, ki so običajnim obiskovalcem nevidna: prenova kanalizacije, vodovoda, napeljav in podobno.

V živalskem vrtu Ljubljana so vgrajeni kanalizacijski pokrovi EUROPA DN600 D400 proizvajalca KASI, ki so izdelani po standardu EN 124-2. Stabilnost in tihost pokrovov zagotavljajo novi PUR protihrupni vložki, ki so bolj odporni na obrabo v primerjavi s klasičnimi PE ali EPDM vložki. Protihrupni vložki se kasneje obrabijo in preprečujejo hrup. Reliefni dizajn pokrovov varuje uporabnike pred zdrsom. Novi tip tečaja omogoča odpiranje pokrovov do 130°, med zapiranjem se blokirajo pri 90°, da zaščitijo uporabnika pred nenamernim zaprtjem pokrova. S posebnim tečajem je onemogočena tudi odstranitev pokrovov nepooblaščenim osebam. 

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.