Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Trubarjeva cesta s priključnimi ulicami

Trubarjeva cesta s priključnimi ulicami

26.03.2019

Trubarjeva ulica se nahaja v osrednjem, centralnem delu mesta Ljubljana. Leži v območju kulturne dediščine Ljubljana – Šempetrsko predmestje, ki je kulturni in zgodovinski spomenik.

Prenova Trubarjeve ceste s priključnimi ulicami je razdeljena na 2 fazi: prva bo potekala od Prešernovega trga do Resljeve ceste, druga pa od Resljeve do Rozmanove ulice.

Pred ureditvijo zgornjega ustroja cestišča bo potrebno obnoviti še ne rekonstruirane odseke vodovoda in vodovodne priključke. Na celotnem obravnavanem območju je zgrajeno javno vodovodno omrežje centralnega vodovodnega sistema Ljubljane. Vodovod je bil zgrajen ali že obnovljen po posameznih odsekih v različnih časovnih obdobjih, v obratovanju pa je celo del vodovoda iz leta 1940. Zaradi dotrajanosti vgrajenih vodovodnih cevi in napak, ki se pojavljajo na odsekih vodovoda in priključkih, bo potrebna njihova obnova. Obstoječ vodovod je iz PVC cevi premera DN 225 mm in bo v celoti prenovljen.

Dela, ki so se začela v začetku letošnjega leta, bodo obsegala strojno inštalacijska dela vodovoda, in sicer tako dobavo kot montažo. Pri tem bomo vgradili cevovod iz nodularne litine premerov DN200 do DN80 v dolžini 877 metrov in 62 hišnih priključkov. Vodovod v Trubarjevi cesti ima zaradi velikega števila hišnih vodovodnih priključkov in posledično veliko porabo vode prvenstveno oskrbovalno funkcijo, v manjši meri napajalno. Po njem se bo preko vgrajenih hidrantov zagotavljala tudi požarna varnost območja.

V sklopu prenove sta predvidena tudi 2 pitnika, za dobavo in vgradnjo katerih bomo prav tako poskrbeli v našem podjetju. Čista pitna voda iz pitnikov bo v poletnem času poskrbela za brezplačno osvežitev Ljubljančanov in njenih obiskovalcev.

Dela bodo potekala vse do maja 2020, ko bo prenova Trubarjeve in priključnih cest dokončana.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.