Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Hidrantno omrežje predora Ločica

Hidrantno omrežje predora Ločica

03.11.2014

Izvedba del je bila pridobljena na osnovi izbora javnega naročila investitorja Dars d.d.. Naše podjetje je v sklopu elektro – strojno - instalacijskih del izvedlo vsa elektro -  strojna instalacijska dela za izvedbo novega hidrantnega omrežja s črpališčem in sistem Led smernikov z indukcijskim tipom smernika.
Celotna dolžina hidrantnega cevovoda in cevi nodularne litine DN 150mm je cca 1950 m, število požarnih niš s hidrantom v predorih je 15 kos ter dva hidranta na vsakem portalu predorov. Izvedeno je tudi ogrevanje vseh odcepov za hidrantne niše.
Nov vodohram s črpališčem na vzhodnem portalu je iz armiranobetonske konstrukcije večinoma vkopan in neopazen razen vhodne stene. Elektro strojna oprema črpališča je izvedena v skladu s projektom za izvedbo za zagotavljanje potrebne požarne vernosti v obeh predorih. Cevovode črpališča in nekatere požarne armature smo izvedli po sistemu žlebljenja cevovodnih spojev dobavitelja Victaulic .
Sistem LED smernikov je izveden v celoti z indukcijskim tipom smernikov, ki omogočajo lažje vrdrževanje in zamenjavo v primeru poškodbe/okvare zaradi brezžičnega prenosa energije (indukcija).
Ves sistem je na novo povezan v nadzorni sistem operaterja AC baze Vransko preko komunikacijskega protokola za upravljanje in nadzor delovanja.
Večino opreme za izvedbo je naše podjetje dobavilo in vgradilo preko svojih dolgoletnih partnerjev/dobaviteljev opreme, s katerimi uspešno sodelujemo že preko 25 let.
 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.