Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Promenada pred Postojnsko jamo

Promenada pred Postojnsko jamo

14.06.2022

Postojnska jama je ena najbolj obiskanih turističnih znamenitosti v Sloveniji, ki vsako leto privabi več kot 500.000 obiskovalcev. Prostor pred njo, kjer se zbirajo obiskovalci, je v preteklih letih doživel temeljito prenovo. Zunanji amfiteater, ki je hkrati tudi prostor počitka in razgledov, je zahteval ne le novo urbanistično arhitekturno zasnovo, temveč tudi temeljito komunalno in energetsko ureditev.

Komunalna infrastruktura je bila dotrajana, ni ustrezala zahtevam vodotesnosti, zato je bilo v nevarnosti tudi kraško podzemlje. Zamenjati je bilo potrebno fekalno kanalizacijo, meteorno kanalizacijo, vodovod, razsvetljavo, TK kanalizacijo, izvesti nove betonske tlake in postaviti servisne in turistične objekte.

V fazi izvedbe je CMC GROUP d.o.o. prevzel zamenjavo obstoječega vodovoda na področju promenade pred Postojnsko jamo. Obnovili smo približno 400 m zunanjega vodovoda in vgradili duktilne cevi DN125. Izvedbena dela so obsegala celotno obnovo zunanjih vodovodnih inštalacij ter obnovo vseh vodovodnih priključkov za posamezne objekte.

 
 
 

Oglejte si tudi arhiv naših referenc ter naše večje projekte.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.