Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Nova upepeljevalnica na Dobravi

Nova upepeljevalnica na Dobravi

30.08.2021

Pokopališče na Dobravi v Mariboru je bogatejše za novo sodobno upepeljevalnico.

Pogrebno podjetje Maribor opravlja v okviru pogrebne in pokopališke dejavnosti tudi upepeljevanje, s čimer pokriva potrebe po tej dejavnosti v severovzhodni Sloveniji. Od odprtja upepeljevalnice leta 1998 so opravili že 84.000 upepelitev, od tega lani kar 4.700. Napovedi kažejo, da bo v prihodnje upepelitev še več, saj v Sloveniji upepelimo kar 80 % vseh pokojnikov.

Naraščajoči trendi in potreba po dodatnih kapacitetah sta narekovali izgradnjo nove peči. Projekt dobave in izgradnje smo po uspešno zaključenem javnem razpisu prevzeli v CMC GROUP.

Upepeljevalsko peč proizvajalca TABO-CS iz Olomouca, Češka republika smo dobavili in zmontirali skupaj z vložitvenim vozičkom. Hidravlični voziček omogoča vnos krst s pokojniki v primarno komoro upepeljevalske peči. Namestili smo dimnik iz nerjavečega materiala premera 450 mm in višine 7 m, ter ventilatorje za vpihovanje zraka v peč in dimnik. Peč tipa TABO KNP05 ima inštalirana dva plinska gorilca, skupne moči 650 kW in zmogljivost upepeljevanja 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Nova peč za upepeljevanje zagotavlja tudi manjše obremenitve okolja, saj je tehnološko bolj dovršena in posledično tudi energetsko varčnejša.

 
 
 

Oglejte si tudi arhiv naših referenc ter naše večje projekte.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.