Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Fontana, ki povezuje

Fontana, ki povezuje

31.12.2020

V občini Škofljica so že dlje časa razmišljali o skupni lokalni tržnici, ki bi pripomogla k prehranski samooskrbi občine. Zavedali so se tudi, da je naselje Škofljica brez skupnega središča, centra kraja. Tako so združili idejo, da domači pridelovalci ponudijo svoje izdelke občanom in občankam, ter na ta način omogočijo prostor za druženje in srečanja. Na tržnici se bo poleg prodaje živil in izdelkov odvila tudi vrsta dogodkov in delavnic, s čimer se bo krepila podjetniška kultura in miselnost.

V prvi fazi ureditve prostora v središču naselja Škofljica so postavili fontano, ki povezuje tržnico s parkom. Izvedbo so zaupali našemu podjetju, CMC GROUP d.o.o.

Želja naročnika je bila, da bi z vodnim motivom dosegli efekt "Galaxy Sphere", za kar smo pripravili celovito rešitev za delovanje fontane. V fazi načrtovanja smo predvideli ustrezno dimenzijo povezovalnih cevi med skledo in strojnico fontane, saj se voda steka v strojnico po principu prostega pada. V strojnici se nahaja kompenzacijski bazen, izdelan iz inoxa, v katerem je potopna črpalka z vgrajenim grobim filtrom. Samo delovanje fontane poteka preko elektro-komandne omare, ki vključuje avtomatiko za razsvetljavo, skrb za dopolnjevanje sveže vode in frekvenčno regulacijo črpalke.

Glede na vplive okolice smo pripravili tudi ustrezno rešitev za pripravo in tretma vode, saj je bila ena od zahtev tudi ekonomična poraba vode. V ta namen fontana deluje po sistemu zaprtega tipa, kar pomeni, da v sistemu stalno kroži ista voda.

 
 
 

Oglejte si tudi arhiv naših referenc ter naše večje projekte.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.