Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Protipožarni sistem Krka

Protipožarni sistem Krka

10.09.2020

Zaradi želje investitorja po enostavni in hitri montaži smo obstoječi cevovod iz nerjavnega jekla sanirali z uporabo Victaulic sistema. S tem smo bistveno skrajšali čas, ko smo ovirali druge procese v proizvodnji, prav tako je bila krajša potreba po požarni straži na posameznih objektih.

Obstoječi cevovod dimenzije DN 200 in DN 250 v skupni dolžini približno 800 metrov smo demontirali. Vsako cev smo na obeh delih ožlebili z valji tipa Victaulic RX, ki so primerni za izdelavo utorov na nerjavečih ceveh. V primeru uporabe standardnih valjev lahko pri preoblikovanju nerjavnih cevi pride do poškodb, ki sčasoma rezultirajo v pojav razpok na utorih in posledično v puščanje cevovoda. Za spajanje cevovoda smo uporabili litoželezno Victaulic spojko tipa S89, ki se uporablja za spajanje cevi iz nerjavnega jekla. Namestili smo tesnilo, ki je oblikovano tako, da ima v notranjosti komoro, ki jo medij sam potiska h koncem cevi. To pomeni, da s povečanjem tlaka narašča tudi učinek tesnjenja. Ta lastnost zagotavlja visoke tlačne razrede z visokimi varnostnimi faktorji. 

Z uporabo Victaulic sistema smo izkoristili prednosti sistema pri spajanju ožlebljenih cevi ter hitro montažo, kar je še posebej pomembno pri inštalacijah v industriji.

 
 
 

Oglejte si tudi arhiv naših referenc ter naše večje projekte.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.