Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Čistilna naprava v vodarni Podstenjšek

Čistilna naprava v vodarni Podstenjšek

08.01.2020

Vodni vir Podstenjšek napaja vodovodni sistem Podstenjšek, ki zagotavlja pitno vodo v vaseh Mereče, Podstenje, Podstenjšek, Podtabor in Šembije. Surova voda občasno kali in takrat kvaliteta vode ne dosega zahtev pravilnika za pitno vodo. V ta namen smo zgradili nov prizidek k obstoječemu črpališču Podstenjšek, v katerem smo vgradili novo tehnologijo membranske filtracije surove vode, po principu nadtlačne ultrafiltracije v navpičnih modulih s kapaciteto 2 l/s.

V projektu smo poskrbeli za zbiranje in obdelavo odpadnih vod, ter izvedbo drenaže za njihovo odvajanje. V obstoječem črpališču smo zamenjali distribucijske črpalke z novimi, komplet strojne in elektro inštalacije ter izvedli gradbeno sanacijska dela. Zaradi povečanja priključne moči na odjemnem mestu elektro distribucijskega omrežja, smo med priključnim mestom in razdelilnikom, izvedli novo kabelsko traso. V sklopu gradbenih del, potrebnih za zamenjavo elektro napajalnega kabla, smo zamenjali obstoječi distribucijski vodovod VH Podstenje z novim cevovodom iz LTŽ cevi iz nodularne litine. Prav tako smo zamenjali komplet cevne PE-HD povezave med vodohranom Podstenjšek in črpališčem, ter obnovili cevne povezave v VH Podstenjšek s cevmi iz nerjavečega materiala.

Pred distribucijo v vodovodni sistem smo opravili dezinfekcijo z doziranjem natrijevega hipoklorita, ki je potrebna zaradi dezinfekcije vodovodnega omrežja, sama pitna voda na mestu priprave po ultrafiltraciji pa je mikrobiološko neoporečna.
V sklopu projekta smo vgradili induktivne merilce pretoka ABB na mestih VH Podstenjšek, VH Šembije in VH Podtabor, izvedli smo merjenje nivojev, tlakov, temperatur, prostega klora in motnosti pred in za ultrafiltracijo. Vse parametre smo vključili v centralni nadzorni sistem, tako da lahko upravljalec nadzira delovanje celotnega vodovodnega sistema Podstenjšek.

Po končanih delih smo opravili najprej suhi preizkus, s katerim smo prekontrolirali delovanje vgrajene opreme. Po uspešno opravljenem suhem preizkusnem pogonu smo izvedli še mokri preizkus, kjer smo bazene napolnili s čisto vodo in preverili delovanje vseh sklopov.

Mikrobiološka analiza vzetega vzorca filtrirane vode zadošča zdravstvenim zahtevam in je skladna z določbami Pravilnika o pitni vodi.

 
 
 

Oglejte si tudi arhiv naših referenc ter naše večje projekte.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.