Jezik:

Bistre domisli in odlična izvedba preglednih rešitev so temelj za uresničevanje uspešnih projektov.

 
 
 
 
 
 

Rekonstrukcija vodovoda in vodohrana Vinje-Dolina

Rekonstrukcija vodovoda in vodohrana Vinje-Dolina

27.09.2019

Vodovodni sistem in vodohran Vinje-Dolina se nahaja 14 km severovzhodno od centra Ljubljane, na območju zaselka Dolina pri Vinjah, ki leži v občini Dol pri Ljubljani. Ta je bil dimenzijsko neustrezen in dotrajan, zato je bila predvidena izgradnja novega z dvema vodnima celicama skupnega volumna 150 m3. Poleg izgradnje vodohrana je bila izvedena tudi prestavitev dovodno-odvodnega cevovoda v javno pot, na odseku med vodohranom in mestom.

Objekt vodohrana je armiranobetonski, iz vodotesnega betona C35/45. Vodohran tvorita dve vodni celici pokončnih valjev svetlega premera 6,0 m in svetle višine 3,0 m. Cevne povezave so izvedene s kislino odpornega nerjavečega jekla, uporabljene so armature proizvajalca Saint-Gobain PAM. Za nadzor vstopne in izstopne količine vode sta vgrajena magnetno induktivna merilca pretoka ABB WaterMaster. Hidropostaja skrbi za zadosten tlak vode v sosednjih objektih, s pomočjo sistema SCADA pa lahko upravljalec nadzira in upravlja delovanje vodohrana.

Novo vodovodno omrežje je v ožjem območju vodohrana. Novo zgrajeni odsek cevovoda je NL DN 100, zaradi razgibane trase so uporabljena sidrna tesnila STD Vi, ki jih nudi Saint-Gobain PAM.

Rekonstrukcija vodovoda in vodohrana je bila zaključena v juliju 2019.

 
 
 

Oglejte si tudi arhiv naših referenc ter naše večje projekte.

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.