Jezik:

Projektiranje, prodaja, izvedba in vzdrževanje vodovodnih, kanalizacijskih in merilno – regulacijskih sistemov s 24-urno tehnično podporo.

 
 
 
 
 
 

Vodomeri

Za merjene količine porabljene vode, pa tudi pretoka se v praksi največkrat uporabljajo mehanski vodomeri.

Mehanske vodomere delimo v dve glavni skupini:

  • vodomeri s posrednim postopkom merjenja prostornine, kjer merjeni medij vodimo na lopatice rotorja. Vrtenje rotorja je pod določenimi pogoji proporcionalno hitrosti pretoka ter s tem posledično pretočnemu volumnu. V to skupino sodijo enonatočni in večnatočni vodomeri s krilnim mehanizmom, Woltmannovi in turbinski števci.
  • neposredni prostorninski vodomeri, kjer se merjeni medij zvezno polni in prazni v merilnem volumnu. Najbolj znani izvedbi sta vodomer z obročnim batom ter merilnik z ovalnimi zobmi.

Inovativna zasnova sistemov za merjenje porabe vode združuje tako vodomere kakor tudi sisteme odčitavanja. Uporabnost rešitev zajema sisteme obračuna vode v javnih podjetjih, delitve stroškov vode po porabi, nadzor in distribucijo v vodovodnih omrežjih, industrijo in stanovanjske sisteme.

Ponujamo vodomere APATOR Powogaz. Skupina APATOR združuje proizvodnjo plinomerov, električnih števcev in vodomerov. Poleg vodomerov APATOR glede na specifične zahteve posameznih aplikacij nudimo tudi vodomere drugih proizvajalcev, s poudarkom na zanesljivosti delovanja in enostavnosti rešitve.

Vsi vodomeri ustrezajo vsem določilom zakona o meroslovju in pravilnikom o meroslovnih zahtevah za vodomere.

 
Razvrsti produkte po:
 
 
 
 
Če vas zanima več, nas kontaktirajte na tel. 01 759 08 00 ali preko spletnega obrazca.
 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.