Jezik:

Projektiranje, prodaja, izvedba in vzdrževanje vodovodnih, kanalizacijskih in merilno – regulacijskih sistemov s 24-urno tehnično podporo.

 
 
 
 
 
 

Merilniki pretoka

Kot merilnike pretoka običajno označujemo naprave, pri katerih lahko v vsakem trenutku določimo količino pretakajočega se medija v časovni enoti – trenutni pretok. Pri tekočinah (kapljevine, plini) so enote za količino lahko podane v masnih (kg, t) ali prostorninskih enotah (l, m3), zato moramo obvezno razlikovati tudi med masnim in volumskim pretokom. Vezni člen med obema pretokoma predstavlja gostota merjenega medija (ρ).

V splošnem pretok merimo:

  • preko merjenja razlike prostornin tekočine (fluida), ki jih časovno opredelimo
  • preko merjenja hitrosti pretoka skozi poznani presek po enačbi:

Q = v x A

Q – pretok fluida; npr.: m3/h
v – hitrost fluida v pretočnem preseku; npr.: m/s
A – površina pretočnega preseka; npr.: mm2

  • posredno preko merjenja razlike tlakov (Bernoulli)

Ne glede na postopek določanja pretoka je glavno vodilo pri izbiri ustreznega merilnika; prava tehnologija, prava dimenzija.

Pri tem moramo biti pozorni na:

Lastnosti merilnika; zahteva meritve, merilno območje, točnost, zvezno ali vzorčno merjenje, dovoljene izgube, obstoječa infrastruktura...

Lastnost medija; čistost, kemijske lastnosti, temperatura, tlak, vsebnost delcev, zraka...

Način vgradnje in vzdrževanje; prostorske omejitve, napajanje, komunikacija, zahteve preverjanja, dostopa, kadri in sredstva za vzdrževanje...

Okoljske dejavnike

Ekonomske dejavnike; stroški obratovanja in vzdrževanja, vračilo investicije...

V naši ponudbi najdete standardne magnetno-induktivne in ultrazvočne merilnike pretoka za področja pitne in tehnološke vode ter odpadnih voda, kakor tudi številne rešitve merilnikov pretoka za agresivne medije, pline, zrak in paro. 

 
Razvrsti produkte po:
 
 
 
 
Če vas zanima več, nas kontaktirajte na tel. 01 759 08 00 ali preko spletnega obrazca.
 
 
 

Iskalnik

 
 
 

Kontakt

CMC GROUP d.o.o.
IOC Zapolje I/10
SI-1370 Logatec

T: +386 1 759 08 00
F: +386 1 759 08 01
E: info@cmc-group.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.